‘Rustige’ jaarwisseling: schade minstens 15.000 euro

De jaarwisseling is in Pijnacker-Nootdorp rustig verlopen, maar toch moet de gemeente opdraaien voor een schadepost van minstens 15.000 euro. Dat meldde burgemeester Francisca Ravestein maandagavond tijdens haar toespraak op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Er werden vijftien verkeersborden vernield, tien prullenbakken opgeblazen en drie putdeksels. Ook raakte asfalt beschadigd. In het bedrag is niet de schade aan het kunstgrasveld van RKDEO opgenomen, en ook niet de in brand gestoken ondergrondse afvalcontainers van Avalex.
De burgemeester noemde het “eigenlijk te gek dat de samenleving accepteert dat er zoveel inzet nodig is en hoge kosten worden gemaakt om het nieuwe jaar te vieren. We vinden kennelijk allemaal dat dit er bij hoort.”

De burgemeester memoreerde dat op nieuwjaarsdag een kind gewond raakte toen hij vuurwerk opraapte dat eerder niet was ontploft. “Gelukkig raakte niet zijn oog, maar alleen zijn wenkbrauw beschadigd”, aldus de burgemeester. Ze merkte verder op er ook naar te neigen om zich aan te sluiten bij de voorstanders van een vuurwerkverbod. “Er zijn elk jaar weer slachtoffers met ernstig oogletsel. Het zijn juist in veel gevallen de omstanders en kinderen die het slachtoffer worden van vuurwerk.”