Baby-yoga: ontspanning voor moeder en kind

Vanaf deze week geeft de Pijnackerse Kimberley Hoffmann workshops baby-yoga in haar praktijk De Blije Boefjes in de wijk Tolhek. Op 7, 14, 21 en 28 januari kunnen jonge moeders met hun baby terecht van 10.15 tot 11 uur. Binnenkort volgt ook een workshop voor dreumesen vanaf een maand of 10. Kimberley is sinds november actief met haar praktijk. “Het moet nog wel een beetje op gang komen; mensen moeten me natuurlijk wel leren kennen”, zegt ze. Nu geeft ze haar lessen nog in een bescheiden praktijkruimte thuis op de zolderverdieping, maar in de toekomst wil ze ergens in Pijnacker een mooie praktijkruimte in gebruik nemen, zodat groepslessen mogelijk worden met meer ouders en hun baby’s tegelijk. “Nu gaat het nog tot max-4, maar dat is ook leuk.”
Yoga voor volwassenen is wel bekend, maar voor baby’s en dreumesen nog niet zo heel erg. Toch zijn yoga-oefeningen voor baby’s heel fijn, weet ze uit eigen ervaring. “Ik heb een kindje van nu tien maanden, en ik heb zelf kunnen ervaren hoe ontspannend dat kan zijn, zowel voor de baby als voor de moeder. Het bevordert het ouder-kindcontact enorm.”

Kimberley geeft verschillende vormen van babymassage, zowel in groepjes als individueel. Soms is dat puur bedoeld als bestrijding van babykwaaltjes als darmkrampjes of veel huilen, en zo, maar vaak ook puur gericht op ontspanning. Yoga met iets oudere kinderen, in de dreumes-leeftijd, heeft ze zelf ontwikkeld. “Op die leeftijd kun je al leuke oefeningetjes doen via dierenyoga: een olifant of een poes nadoen, veel op rijmpjes en muziek. Dat spreekt erg aan.”

Meer over de workshops is te vinden op de website van de Blije Boefjes.