Klaverjassen voor de soepbus

Joyce en Jeroen de Haan uit Nootdorp zijn al geruime tijd in actie voor de soepbus van de Haagse Kessler Stichting. Binnenkort voegen ze er een nieuwe activiteit aan toe. Op 6 februari organiseren ze een klaverjasdrive in basisschool de Regenboog. Ook daarmee hopen ze een bedrag bij elkaar te krijgen ten behoeve van deze voorziening voor dak- en thuislozen. Joyce en Jeroen de Haan uit Nootdorp zijn al geruime tijd in actie voor de soepbus van de Haagse Kessler Stichting. Binnenkort voegen ze er een nieuwe activiteit aan toe. Op 6 februari organiseren ze een klaverjasdrive in basisschool de Regenboog. Ook daarmee hopen ze een bedrag bij elkaar te krijgen ten behoeve van deze voorziening voor dak- en thuislozen.
De actie voor de soepbus is eigenlijk een beetje toevallig tot stand gekomen, vertelt Joyce. “We lopen samen met een aantal familieleden al enkele jaren de CPC-loop in Den Haag, en vorig jaar ontstond het idee om voor een goed doel te lopen. We zijn toen met de Kessler Stichting in contact gekomen, e dat vinden we een prachtig doel, omdat die soepbus zo noodzakelijk is. Hij staat elke dag op twee plekken om dak- en thuislozen soep en brood te geven, maar daarnaast gaat het ook om het contact dat ze op die manier met die mensen kunnen onderhouden.”

De familie bracht vorig jaar met de CPC-loop zo’n 1000 euro bij elkaar. “Dat is natuurlik maar een klein beetje, maar ale publiciteit helpt, en we vonden het als familie gaaf om een steentje bij te kunnen dragen.” Ook de volgende CPC-loop, op 6 maart, staat de familiegroep weer aan de start, opnieuw voor de soepbus.

Kopje soep

Aan de klaverjasdrive kunnen maximaal 40 mensen meedoen. Je kunt je als koppel opgeven, maar ook individuele inschrijvingen zijn mogelijk. Deelname kost vijf euro per persoon, inclusief een consumptie. In de pauze is er een loterij en een kopje zelf gemaakte soep. Rijdt de soepbus dan voor? Joyce: Oh, wat een goed idee, daar had ik nog niet aan gedacht, dat gaan we proberen!”

Aanmelden kan per email: cpcloop2014@gmail.com. Meer informatie over de actie is hier te vinden.