38 nieuwe sociale huurwoningen klaar voor gebruik in Pijnacker

Op woensdag 13 maart heeft de ontwikkelcombinatie Tuindershof met trots 38 nieuwe sociale huurappartementen opgeleverd aan woningcorporatie Rondom Wonen. Deze huurwoningen zijn gelegen aan de Tuindersweg en maken deel uit van het nieuwbouwproject Tuindershof fase 2.

“Hier is grote behoefte aan”
Wethouder Frank Kuppeveld van Pijnacker-Nootdorp is verheugd over de toevoeging van deze nieuwe betaalbare woningen aan de gemeente. Hij benadrukt: “Hier is een grote behoefte aan.” De 38 driekamerappartementen zijn gunstig gelegen en zijn ontworpen door architect Job Beerthuizen van architectenbureau Van Manen, waarbij aannemer Waal Bouw uit Vlaardingen verantwoordelijk was voor de bouw.

Rondom Wonen is verheugd
Lucas de Boer, directeur van Rondom Wonen, erkent de grote vraag naar betaalbare huurwoningen in de regio. “Deze appartementen zijn betaalbaar voor bijvoorbeeld de onderwijzer of politieagent die starter is op de woningmarkt, en ook voor senioren die nu vaak nog in een eengezinswoning met trappen wonen, maar die een bovenverdieping eigenlijk helemaal niet meer nodig hebben.” Verder is De Boer verheugd dat de bouw sneller verlopen is dan gepland en enthousiast over de vormgeving van het gebouw.

Tuindershof
De ontwikkelcombinatie Tuindershof, bestaande uit BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, Kavel Vastgoed en Waaijer projectontwikkeling, heeft deze woningen mogelijk gemaakt in opdracht van Rondom Wonen. Eerder hebben zij al succesvol samengewerkt aan de ontwikkeling van sociale huurwoningen en zijn ze momenteel in gesprek over de ontwikkeling van fase 3 van Tuindershof.