Fracties wenden zich direct tot de provincie

De gemeenteraadsfracties van PvdA, GroenLinks en Partij voor de Dieren, die afgelopen week geen meerderheid in de gemeenteraad kregen voor hun voorstel om onderzoek te doen naar een locatie voor een grote windmolen in de gemeente, laten het er niet bij zitten. Ze hebben hun opvattingen nu rechtstreeks bij de provincie gedeponeerd. In de extra vergadering van de gemeenteraad van vorige week donderdag probeerden de drie fracties via een amendement te bewerkstelligen dat op het grondgebied van Pijnacker-Nootdorp de mogelijkheid komt voor de plaatsing van een grote windturbine. De Pijnackerse raad had in 2014 het besluit genomen dat voor zulke grote windmolens geen ruimte is in de gemeente. Aan dat besluit hield het college van B & W zich vast in een concept reactie op de plannen voor de provincie voor de plaatsing van windmolens. PvdA, GroenLinks en PvdD vonden echter dat het niet goed is om alleen maar nee te zeggen tegen windmolens. “Dan verspeel je de mogelijkheid om mee te praten.”
In de extra raadsvergadering kregen de drie fracties de handen niet op elkaar voor hun voorstel. Het amendement werd met grote meerderheid verworpen.

De indieners van het voorstel wenden zich nu dus direct tot de provincie. In hun zienswijze laten ze weten dat ze een bredere afweging willen over de plaatsing van windmolens in de provincie. Ook geven ze de provincie het advies om samen met bewoners en bedrijven te kijken naar initiatieven voor kleinere windmolens.

In hun brief aan de provincie maken de fracties geen melding van het feit dat hun opvattingen binnen de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp van tafel zijn geveegd.