Zangers welkom op Overdagkoor in Delfgauw

Zangpedagoge Hannah Ybeles Smit is al twee en een half jaar actief met haar Overdagkoor in Delfgauw. Dit koor, dat momenteel bestaat uit zo’n dertig mannen en vrouwen, zingt zowel pop als klassiek, jazz en nog veel andere muziekstijlen. Wie zin heeft om mee te doen is welkom, want het koor kan zeker uitbreiding gebruiken. Het Overdagkoor is niet alleen bedoeld voor het plezier, maar ook om beter te leren zingen. Hannah: “De stemvorming is belangrijk, daar ligt het accent op. Het gaat dus niet alleen om leuk zingen, maar ook om de zang te verbeteren. Daar werken we hard aan.”
Toch is plezier zeker een belangrijk aspect van het Overdagkoor. Het treedt geregeld op bij allerlei evenementen, zoals tijdens de lichtjesavond in Delft of bij de Verbeelding in Pijnacker.

Naast het Overdagkoor leidt Hannah nog diverse andere koren. Zo is er ook een kinderkoor op de maandagmiddag, dat ook bedoeld is voor kinderen die de zangtechniek beter onder de knie willen krijgen. “Kinderen zingen graag, bijvoorbeeld met de radio, en ze denken vaak dat het gemakkelijk is, maar dat valt soms toch tegen. In het kinderkoor werken we eraan om het zingen op een hoger niveau te krijgen.” Op dit moment is het kinderkoor te klein om optredens te verzorgen. Nieuwe leden zijn dus welkom.

Wie zin heeft om te gaan zingen en zijn techniek te verbeteren kan op de website van Hannah alle informatie vinden.