40 jaar Terre des Hommes gevierd in Pijnacker

De winkel van Terre des Hommes heeft haar 40-jarig jubileum gevierd. Daarmee is het één van de oudste winkels die voor Terre des Hommes tweedehands spullen ging verkopen om geld in te zamelen. Met onder andere een modeshow en een prijzenfestival werd er deze week in Pijnacker een mooi feestje gevierd. Burgemeester Bjorn Lugthart kwam de vrijwilligers feliciteren op de hoek van de Emmastraat en de van Brachtstraat, waar de winkel al 30 jaar gevestigd is.

De geschiedenis vanaf 1981
Terre des Hommes kent de geschiedenis van de winkel heel goed: “Het was 1981 en het begon met een artikel in de Libelle. Het was een reportage over het werk van Terre des Hommes en dat stuk maakte zoveel indruk bij Coby dat ze besloot om samen met goede vriendin Elly, die toevallig net bij een werkgroep van Terre des Hommes was aangesloten, geld in te zamelen voor Terre des Hommes. Dat deden ze door op braderieën en markten allerlei spullen te verkopen. Maar de marktkraam werd twee jaar later een winkel in Pijnacker, waar ze tien jaar lang bleven om vervolgens op de huidige locatie aan de Emmastraat door te gaan.”

De directeur van Terre des Hommes Nederland was aanwezig en ontving symbolisch een cheque met de totale waarde die de winkel in de afgelopen 40 jaar heeft verzameld voor het goede doel.