Wandelen door de Balij

Een oud bos is het niet, De Balij. Het natuurgebied tussen Pijnacker en Zoetermeer is nog maar 25 jaar oud, en dan gaat het om het Floriadebos, het oudste gedeelte van de Balij. Toch is het een schitterend gebied, waard om te verkennen. Dat kan op zondag 31 januari, wanneer Staatsbosbeheer een gezinswandeling door het gebied houdt. De Balij heeft veel afwisseling. Samen met het Bieslandsebos vormt het een belangrijk groengebied tussen Pijnacker, Zoetermeer en Delft. Er is een moerasbos, met een 60 meter lange loopbrug, een natuurbos waar de natuur letterlijk haar eigen gang mag gaan en een ruig gedeelte dat wordt begraasd door Galloway runderen.
De wandeling, onder leiding van een gids die het gebied goed kent, gaat door een gedeelte van de Balij. Voor een deel wordt een onverhard pad gevolgd, dus waterdichte schoenen of laarzen zijn wel nodig. Het is leuk om een verrekijker mee te nemen. De wandeling duurt van twee tot vier uur ’s middags.

Wil je mee, dan betaal je vijf euro per persoon. Verzamelen op stadsboerderij De Balijhoeve in Zoetermeer. Aanmelden kan per e-mail: jfdictus@ziggo.nl.