Koningin op bezoek bij De Uitdaging in Ipse de Bruggen

Koningin Máxima bracht vanmorgen een bezoek aan lunchcafé De Kombuis van Ipse de Bruggen in Nootdorp. Daar werd een landelijke evaluatie gehouden van de Nederlandse Uitdaging, een initiatief op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen. De Pijnacker-Nootdorpse Uitdaging is daar onderdeel van. De Nederlandse Uitdaging wordt gesteund door het Oranjefonds. De Uitdaging P/N, zoals de lokale afdeling vaak wordt genoemd, is de jongste van de 41 initiatieven in het land. Daarom diende deze organisatie tijdens de evaluatie als inspirerend voorbeeld. De Uitdagingen koppelen maatschappelijke organisaties zoals scholen aan ondernemers, bijvoorbeeld tijdens marktplaatsbijeenkomsten.
Voor de cliënten van Ipse de Bruggen heeft de Pijnacker-Nootdorpse Uitdaging in het afgelopen jaar al speelgoed, extra vrijwilligers en een promotiefilm voor De Kombuis opgeleverd. Daarom was Ipse de Bruggen graag gastheer tijdens het bezoek van de koningin.

Lunchcafé De Kombuis is onderdeel van Ipse de Bruggen, een organisatie die zorg, ondersteuning, behandeling en begeleiding biedt aan 5.000 cliënten met een verstandelijke of meervoudige beperking.