Jubileumconcert Vrouwenkoor Sounds of Joy

Dit jaar bestaat het koor 20 jaar en dat vieren ze met een jubileumconcert op 11 oktober in het parochiehuis in Nootdorp. Door het wegvallen van de gemeentelijke subsidie is het koor nu bezig om zoveel mogelijk gelden bij elkaar te krijgen via promotie.

Als het koor wil doorgaan zoals nu dan zullen ze over een jaar of 2 – 3 niet meer kunnen bestaan. En dat na meer dan 20 jaar. Sounds of Joy is nu op zoek naar mogelijkheden om financieel wat steun te krijgen. Dat valt niet mee want veel verenigingen zoeken momenteel naar sponsors.

Het vrouwenkoor is volledig onafhankelijk en horen niet bij een kerkelijke organisatie. Hun kracht ligt in het feit dat ze overdag (woensdagochtend) repeteren en dat is voor vrouwen die ’s avonds niet in de gelegenheid zijn of het niet prettig vinden om ’s avonds de deur uit te gaan heel plezierig. Gevolg is wel dat de gemiddelde leeftijd van het koor wat hoger is dan van een aantal andere koren.

Jeanette van der Lindt, secretaris van het vrouwenkoor, vindt de sociale functie van het koor erg belangrijk.

‘Een aantal keren per jaar treden we op in bejaarden- of verzorgingshuizen en dat doen we met veel plezier. We zingen eigenlijk van alles. Van klassiek tot musical en van populair tot kerkelijk. Maar grootste deel toch wel wat aan de klassieke kant. Dat ligt ons het best. Tijdens onze optredens voor ouderen zingen we ook populaire volksliedjes en één van de leden begeleid ons dan op de accordeon en een ander op de trompet. Je ziet de mensen dan genieten en dat vinden wij natuurlijk ook weer heel erg fijn. Voor deze optredens krijgen we een vergoeding van Fonds1818 maar na betaling van de dirigent houden we daar maar een heel klein bedragje van over, aldus Jeanette in gesprek met de redactie van Feel Good Radio.

Het vrouwenkoor steunen?

Indien u het vrouwenkoor wilt steunen, dan kunt u contact op nemen met de gepassioneerde vrijwilligers van het vrouwenkoor via soundsofjoy.nl