Oliveo bindt ook WIK aan zegekar

Oliveo haalde tweede paasdag de een week eerder afgelaste uitwedstrijd tegen WIK in. Het weer was in ieder geval beter, het veld niet veel… Ondanks tweede paasdag kwam er nog redelijk wat publiek op de wedstrijd af, dat Oliveo met 0-3 zag winnen na een 0-1 stand bij rust. Onder de rook van De Aftrap (het trainingscomplex van ADO) en het braakliggende terrein waar ooit het roemruchte stadion (Zuiderpark) van ADO stond, schoot Oliveo uit de startblokken. Uit één van de eerste aanvallen raakte Hoogland met een prachtig gekruld schot de lat. De eerste fase van de wedstrijd was duidelijk voor Oliveo. De Hagenezen hadden handen en voeten nodig om de Pijnackerse aanvallers af te stoppen. Dit resulteerde al snel in wat flinke charges. Bij vlagen leek het duel meer op een atletiekwedstrijd (onderdeel hordelopen) dan op een voetbalwedstrijd.
Oliveo opende na een minuut of 25 de score. Rechtsbuiten Bentvelzen schatte een steekbal van Hoogland op waarde en lobde de bal zo over de uitstormende doelman van WIK heen. Na dit doelpunt nam de Pijnackerse equipe wat gas terug. Met die tussenstand gingen beide ploegen rusten.

Na rust gingen de zebra’s vrolijk verder. Met gedoseerd aanvalsspel werd WIK langzaam maar zeker achteruit gedrongen. Conditioneel stond het op klappen bij de Hagenezen en rond de 55ste minuut was het Paanakker die profiteerde van de geboden vrijheid. Hij schoof de bal vakkundig tussen de keeper en de toendra door en zo was het 0-2. Zonder echte kansen weg te geven speelde Oliveo de wedstrijd netjes uit, en scoorde nog één keer. Weer Bentvelzen scoorde. Na een mooie actie kapte hij de keeper uit alvorens de bal tegen het net te schuiven. Oliveo ging wisselen om alle spelers fit te houden. De ruimbezette bank liep langzaam leeg, een luxe voor Oliveo aangezien de titelstrijd geen sprint maar een marathon lijkt te worden.

Omdat VCS vorige week (onder luid gejuich van enkele bezoekende Oliveo supporters) twee punten afsnoepte bij koploper Laakkwartier, komt Oliveo (zelf tweede) nu op zes punten van de eerste plek. De titel is nog mogelijk, maar de focus is eerst op een startbewijs voor de nacompetitie. Volgende week tegen Wippolder in Delfgauw moet een flinke stap worden gezet in die richting.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Woutersen, Van Wichen, Milolaza, Van Oort (Jansen) Van Adrichem, Paanakker, Luscuere (Van Hagen), Bentvelzen, Hoogland, Vloemans (Remmerswaal)