Kom in de Kas was weer een groot succes!

Afgelopen weekend hebben ruim 200.000 mensen tijdens de 38e editie van Kom in de Kas, het grootste publieksevenement van de glastuinbouw, een bezoek aan de Nederlandse kassen gebracht. Veel enthousiaste kwekers hebben hun kas weer opengesteld voor het publiek die dankzij het lekkere lenteweer massaal een kijkje kwamen nemen.
De 200 deelnemende glastuinbouwbedrijven organiseerden in het kader van “Tuinbouw, daar zit muziek in”, allerlei activiteiten. Bezoekers konden vragen stellen aan de kweker, producten proeven, genieten van prachtige bloemen en bloeiende planten en luisteren naar muziekvoorstellingen.

Het aantal bezoekers evenaarde het bezoekersaantal van voorgaande jaren. Het grootste deel van de regio’s was één van beide dagen open; zeven regio’s openden het hele weekend de deuren.

De sfeer was vrolijk en gezellig. Bezoekers genoten van de lente en pakten massaal de fiets om een bezoek te brengen aan de kassen. Ook de kinderen genoten volop. Naast het bekijken van de planten en de nuttige beestjes in de kas, konden ze zich uitleven op springkussens, zich laten schminken, een bloemstukje maken of via een quiz meer te weten komen over hoe die lekkere groenten en mooie bloemen en planten groeien.

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt gefinancierd door Dutch Produce Association, FloraHolland, Bayer CropScience, Interpolis en Rabobank.