Oliveo ruikt koppositie na belangrijke overwinning op Wippolder

Wippolder – Oliveo was zo’n duel waar veel op het spel stond. Oliveo probeert de hete adem in de nek te houden bij koploper Laakkwartier en Wippolder had sinds november niet meer verloren waardoor zowel een goede eindklassering als de derde periode in het vizier waren. Onder de zon, met twee ploegen in vorm, werd er afgetrapt op sportpark Pauwmolen in Delft. Oliveo kampte in de aanloop naar het duel met Wippolder met personele problemen. Robbert Brouwer nam wel weer plaats op de bank maar was nog niet fit genoeg om te starten. Mark Milolaza was geschorst en Jeffrey Paanakker raakte midweeks geblesseerd aan zijn enkel. Daardoor maakte Tom van Hagen zijn debuut als basisspeler in de competitie, wat hij met verve deed.

Oliveo begon met de wind in de rug aan de wedstrijd. In een periode van aftasten kreeg Wippolder twee vrije trappen op kansrijke plaatsen, maar wist daar niets moois van te maken. Oliveo kwam niet verder dan een scrimmage voor de Wippolder goal die niets opleverde.

Het spel golfde op en neer maar dan vooral tussen de zestienmetergebieden, daarbinnen gebeurde weinig. Vlak voor rust verbrak Oliveo het evenwicht in de wedstrijd. Luscuere slingerde de bal gevoelig voor bij de tweede paal waar Hoogland er als de kippen bij was om binnen te tikken. Vanuit Oliveo standpunt een uitstekend moment om te scoren.

Na de thee kwam Oliveo flink onder druk te staan. Wippolder zette ‘hoog’ druk en Oliveo kwam hier maar moeilijk onder uit mede door de forse tegenwind. Ondanks de druk en het veldoverwicht van Wippolder waren er geen echte kansen te noteren voor de thuisploeg.

Oliveo kreeg gaandeweg de tweede helft weer wat grip op de wedstrijd. Vloemans en Hoogland schoten in kansrijke positie over. Net toen het er op begon te lijken dat Oliveo de wedstrijd binnen zou gaan gaan halen scoorde Wippolder. De Oliveo defensie stond verkeerd, een lange bal werd prachtig aangenomen door Mark Jongste en die van tilde het leder precies over de uitstormende Duijvestijn: 1-1.

Het sierde Oliveo dat het de laatste fase niet speelde op het behoud van het ene punt, maar voor de zege ging. Centrumverdediger Van Wichen werd in de spits geposteerd, en dat lef werd uiteindelijk beloond. Van Wichen leek te gaan scoren maar raakte de bal helemaal verkeerd, waardoor deze precies voor de voeten van Hoogland belandde. De matchwinner schoof de bal tergend langzaam via de binnenkant van de paal in het doel.

Een verdiende maar enigszins fortuinlijke overwinning voor de equipe van trainer De Mooij. Koploper Laakkwartier verspeelde wederom punten door te verliezen van Graaf Willem 2 VAC. Oliveo staat nu nog 3 punten achter de koploper, terwijl ook Full Speed, dat een punt minder heeft dan Oliveo, nog meedoet voor de titel. Voor Oliveo is het zaak wedstrijden te blijven winnen, en af te wachten wat Laakkwartier doet. Sowieso is een plaats in de nacompetitie na zondag wel heel dichtbij gekomen.

Komend weekend ontmoet Oliveo in Pijnacker Graaf Willem 2 VAC, de ploeg die afgelopen weekend dus van koploper Laakkwartier won. Oliveo speelt nog vier finales, dus komt dat zien!

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Oort, Van Hagen, Van Wichen, Woutersen, Van Adrichem, Luscuere, Vloemans, Bentvelzen, Hoogland (Jansen), Kleij.