Verkeersregelaars nodig voor evenementen

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is op zoek naar mensen die tijdens evenementen in een van de drie kerndorpen, zoals de 12inch-race, wielerrondes of de avondvierdaagse, als vrijwilliger het verkeer in goede banen willen leiden. Deze vrijwilligers volgen eerst een online cursus, en daarna worden ze door de burgemeester voor een jaar aangesteld. Tijdens evenementen zijn ze dan bevoegd om automobilisten te verwijzen naar een bepaalde route, het verkeer tegen te houden of deelnemers te begeleiden bij het ovrsteken.
De gemeente legt een poule aan van gecertificeerde verkeersregelaars. Organisatoren van evenementen krijgen vanuit deze poule verkeersregelaars toegewezen.

Iedereen ouder dan 16 jaar kan verkeersregelaar worden. Ervaring als verkeersouder, verkeersbrigadier of professioneel verkeersregelaar komt van pas, maar is niet per se noodzakelijk.

Wilt u zich opgeven als verkeersregelaar of heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met mevrouw A. Gebben via 14 015 of a.gebben@pijnacker-nootdorp.nl