Ook basisschool Keizerskroon bakt pannenkoeken

Ook basisschool De Keizerskroon in Pijnacker doet vrijdag 18 maart mee aan de Nationale Pannenkoekendag. Elf leerlingen van groep 7 gaan vrijdag onder begeleiding van juf Jeannett Onstenk en enkele ouders naar De Weidevogelhof, waar ze op drie etages pannekoeken gaan bakken voor 18 oudere bewoners. Voor De Keizerskroon is het voor het eerst dat wordt deelgenomen aan de landelijke Pannenkoekendag. Jeannett: “We zijn een nog jonge school, en in andere jaren hadden we nog geen bovenbouw. We vinden het dus erg spannend hoe het zal gaan, want we hebben er nog geen ervaring mee. Maar het wordt erg leuk, denk ik.”
De leerlingen en hun begeleiders melden zich vrijdag met het pannenkoekpakket, dat inmiddels bij de school zijn bezorgd, bij de Weidevogelhof. Ze worden vervolgens verdeeld over de drie verdiepingen, om daar voor de oudere bewoners de lunch te gaan verzorgen.

Dat ze vrijdag aan het bakken worden gezet weten de elf leerlingen pas sinds vanmorgen. “We hebben er maar niet te vroeg ruchtbaarheid aan gegeven, want anders zijn de kinderen er weken in de klas mee bezig, en dat vonden we niet zo’n goed idee”, zegt juf Jeannett. “Ook voor de leerlingen is het natuurlijk best spannend.”