Wethouder opent vaste locatie Speelgoedbank

De Speelgoedbank van Pijnacker-Nootdorp heeft na twee jaar een vaste eigen locatie gekregen. Met dank aan wethouder Jose van Egmond en Jan Snijder, de directeur van CBS de Schatkaart aan de Groen van Prinstererstraat in Pijnacker. Het lokaal, dat daar niet in gebruik was, werd van harte gegund aan de Speelgoedbank. De wethouder verrichtte de officiële opening. In haar toespraak noemde José van Egmond initiatiefneemster Kelly, omdat ze de aanleiding voor de speelgoedbank zo ontroerend vond: een jongetje die aan zijn moeder vroeg “Vind Sinterklaas mij niet lief dat ik geen cadeautje krijg?” “Dat is te erg en mag niet meer gebeuren.”, had Kelly toen gezegd.
Binnenkort verstuurt de gemeente een brief aan ouders van kinderen die in aanmerking komen. Via een strippenkaart mogen kinderen dan een maximum aantal keren per jaar iets uitzoeken. Dat kan ook een cadeautje zijn voor de verjaardag van een vriendje, om niet met lege handen naar het feestje te gaan.

Er zijn nog meer ideeën die uitgewerkt moeten worden. Dit gebeurt in samenwerking met de Pijnacker-Nootdorpse Uitdaging, die bedrijven betrekt bij maatschappelijke organisaties. Hier gaan we zeker meer van horen.