Verloting rotondes Pijnacker-Nootdorp

In de gemeente Pijnacker-Nootdorp zijn rotondes te huur voor ondernemers. Tot 1 april konden geïnteresseerde ondernemers hun interesse kenbaar maken. Vrijdag 17 april loot wethouder Jaap van Staalduine de gegadigden in voor de vijf rotondes waarvoor meer geïnteresseerden zijn. De loting is openbaar. Geïnteresseerden zijn welkom om hierbij aanwezig te zijn. Na de loting is bekend welke bedrijven welke rotondes gaan huren.
18 ondernemers zijn geïnteresseerd in het huren van een rotonde. 17 van de 21 rotondes zijn beschikbaar voor verhuur, de overige rotondes bevatten kunst en daarvoor is overleg met de kunstenaar nodig.

Door rotondes beschikbaar te stellen voor verhuur kan de gemeente besparen op het onderhoud van gemeentelijk groen. Ondernemers kunnen een gemeentelijke rotonde huren voor €2.000 per rotonde per jaar.

Voor de verhuur zijn spelregels opgesteld, waarin o.a. staat dat de rotondes hun groene karakter moeten behouden. De gemeente verwacht dat met de verhuur meer diversiteit in het beeld van de rotondes zal ontstaan. Met inkomsten kan de gemeente ook besparen op groenonderhoud.

De verloting is om 17.00 uur in het Bestuurscentrum, Emmastraat 165 in Pijnacker.