Tips gezocht wegens gewelddadige inbraak in oktober

De politie is opnieuw op zoek naar mensen die iets gemerkt hebben van een inbraak met geweld, die in oktober vorig jaar plaatsvond aan de Nansenlaan in Pijnacker. Er wordt gezocht naar mensen die iets ongewoons is opgevallen of die een onbekende auto of persoon in de wijk hebben gezien. Ook andere tips zijn welkom. De inbraak met geweld vond plaats in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 oktober. Om kwart voor vier in de vroege ochtend werd de 42-jarige bewoner op pijnlijke wijze uit zijn slaap gehaald: hij kreeg van een inbreker een klap op zijn strottenhoofd. De mans schreeuwde het uit van pijn en schrik, en zag nog net een persoon de slaapkamer uit rennen. Hij ging de inbreker achterna, maar die ging er vandoor in de richting van de Acacialaan.
De vrouw van het slachtoffer was van het geschreeuw wakker geworden en had inmiddels de politie gebeld. Die heeft de inbreker in de omgeving niet meer aangetroffen.

Het gezin is na de gewelddadige inbraak enkele dagen elders geweest, Toen ze na een paar dagen terug kwamen in de woning, ontdekten ze pas dat er in het ouderlijk bed een mes was achtergelaten. Met dat mes was ook in het bed gestoken. De inbreker bleek door de achterdeur te zijn binnengekomen. Bij de inbraak werd alleen een telefoon buitgemaakt.

Mensen die iets hebben gemerkt van de inbraak of die andere tips hebben, wordt gevraagd om te bellen met de recherche in Pijnacker via tel. 0900-8844. Je kunt ook anoniem bellen via 0800-7000.