De Nootdorpse Vakantieweek komt er aan

Zoals ieder jaar vindt in de tweede week van de basisschoolvakantie de Nootdorpse Vakantieweek (NVW) plaats. Van 18 t/m 22 juli 2016 keert Nootdorp terug naar zijn roots. Het thema van dit jaar is namelijk “Tussen boerenland en streek met de Nootdorpse Vakantieweek”. Inmiddels is de NVW al 49 jaar een begrip in Nootdorp. De NVW is ooit opgestart vanuit een initiatief van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De stichting organiseert jaarlijks een activiteitenweek voor ongeveer 450 Nootdorpse kinderen in de leeftijdsgroep van 5 t/m 12 jaar.
Het hoofddoel van de Nootdorpse Vakantieweek is om alle deelnemende kinderen de leukste week van het jaar te bezorgen. In het bijzonder en vanuit historisch perspectief is het doelstelling van de NVW om toegankelijk zijn voor kinderen uit een financieel of sociaal minder stabiel gezin. Deze gezinnen worden actief benaderd en hun kinderen kunnen voor een symbolisch bedrag meedoen.

Alle kinderen vanaf vijf jaar (per 1 oktober 2016) tot en met 12 jaar oud, die in Nootdorp wonen of op een Nootdorpse basisschool zitten, kunnen meedoen. Tijdens de NVW zijn er talloze geweldige activiteiten, zoals een groot spektakel, meerkeuze onderdelen, veel sporten en een poppenkast. Voor de groepen 1 t/m 3 is er een bezoek aan speeltuin Westerpret en de groepen 4 t/m 8 gaan naast de Dobbeplas ook nog een dag naar Drievliet.

De Nootdorpse Vakantieweek wordt georganiseerd door een achttal bestuursleden, “de hoofdleiding”. Zij besteden naast hun fulltime baan of studie veel tijd aan het vrijwillig organiseren van de NVW. Zo komt er een hoop kijken bij de organisatie, denk aan de vergunningen, EHBO en veiligheid, de inschrijvingen en activiteiten bedenken.

Niet in de laatste plaats moet het financiële plaatje ieder jaar weer kloppend gemaakt worden. De week wordt niet meer structureel door de gemeente ondersteund, echter kan er dit jaar wel weer op subsidie gerekend worden.

Daarnaast gaat de hoofdleiding actief op pad om sponsoren aan zich te binden en kunnen ouders bij de inschrijving een donatie doen. Sponsoren kan in de vorm van een financiële bijdrage, maar ook door een activiteit of materiaal te sponseren.

Inschrijven voor de NVW kan via www.nootdorpsevakantieweek.nl