Oliveo heeft aan een helft genoeg tegen Graaf Willem II VAC: 3-0

Op een zonovergoten sportpark De Groene Wijdte trad Oliveo zondag aan tegen subtopper Graaf Willem II VAC. Oliveo moest winnen om de druk te houden op koploper Laakkwartier. En dat tegen het team dat vorige week van Laakkwartier won. Oliveo had tegen het door blessures gehavende Graaf Willem aan een goede tweede helft genoeg en won met 3-0.
Zowel Oliveo als Graaf Willem leek voor rust last te hebben van de bijna zomerse temperaturen. Oliveo drong nog het meest aan. Wessel Kleij krulde de bal richting de kruising maar de keeper van Graaf Willem voorkwam via de lat een treffer. Graaf Willem claimde vergeefs een penalty vanwege hands. De kansen bleven spaarzaam in een wedstrijd die tot de rust het predicaat zomermiddagvoetbal verdiende.

Na rust viel er gelukkig voor de vele toeschouwers meer te beleven. In de 50e minuut tilde Robin Hoogland een vrij gemakkelijk gegeven vrije trap over de muur in de hoek en brak daarmee de wedstrijd open. Graaf Willem had niets aan een gelijkspel, zocht meer de aanval en kreeg ook wat kansjes. Cruciaal was een knappe redding van Kleij die een bal van de lijn haalde. Uiteindelijk was het Steven Vloemans die de wedstrijd besliste. Eerst sneed hij van links naar binnen en scoorde fraai met rechts in de korte hoek. De tweede van Vloemans, die een goede wedstrijd speelde, scoorde hij koppend toen hij na een aantal hotseknots momenten alerter reageerde dan de doelman van Graaf Willem.

Met nog drie wedstrijden te gaan spant het erom in 3C. Laakkwartier staat aan kop met drie en vier punten voorsprong op respectievelijk Oliveo en Full Speed. Al deze ploegen wonnen dit weekend. Met onder andere Full Speed – Laakkwartier nog op het programma is er van alle mogelijk in de titelstrijd. Oliveo speelt volgende week uit bij Erasmus, dat meestrijdt om de derde periode. Daarin is Oliveo koploper.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Woutersen, Van Wichen, Van Hagen, Kleij, Van Adrichem, Milolaza (Brouwer), Luscuere, Bentvelzen, Hoogland (Voois), Vloemans