Politie geeft beelden vrij van zakkenrollers

De politie heeft foto’s vrijgegeven van zakkenrollers die op 2 februari bij de Jumbo in winkelcentrum De Parade in Nootdorp een 90-jarige vrouw beroofden van haar geld. Die beroving werd vastgelegd op de beveiligingscamera van de supermarkt. Op de beelden is te zien hoe een man en een vrouw vlak achter het slachtoffer gaan lopen, waarna de man haar portemonnee uit haar jaszak grist. De vrouw heeft dat niet in de gaten. Het tweetal halen het geld eruit, en de man stopt in een ander gangpad de lege portemonnee terug in de jaszak.
Pas als de bejaarde vrouw bij de kassa haar boodschappen wil afrekenen, ontdekt ze dat al haar geld is verdwenen. Ze snapt niet hoe dat gebeurd kan zijn, want een paar minuten eerder, toen ze iets kocht bij de Lidl, zat het er gewoon nog in.

De man en de vrouw zijn allebei een jaar of 30. Hij draagt een grijze jas tot heuphoogte en een sjaal, zij een zwarte driekwartjas met bontkraag. Ook aan haar lichtbruine laarzen zit een bontrand.

Wie herkent de twee en weet waar ze verblijven? Tips kunnen worden doorgegeven aan de recherche in Pijnacker-Nootdorp via nummer 0900-8844. Tipt u liever anoniem, bel dan met 0800-7000.