Twee bruggetjes blijven, maar minder geld voor tunnel

Het voornemen van de gemeente Pijnacker om enkele bruggetjes in de komende jaren te laten vervallen heeft veel reacties opgeleverd vanuit de bevolking. De inspraak heeft een positief effect gehad: B & W heben deze week besloten dat het bruggetje bij de Zuiderstraat in Pijnacker en bij de Meidoornlaan in Nootdorp tóch zullen worden vervangen. De brug bij de Zuiderstraat in Koningshof, Pijnacker, wordt intensief gebruikt, zo is uit de inspraak gebleken. Ook willen B & W de brug handhaven omdat daarmee de historische verbinding Kerkweg-Koningshof-Rivierenlaan-Zuidweg in stand wordt gehouden. De brug bij de Meidoornlaan in Nootdorp mag ook blijven, omdat die brug voor kwetsbare groepen de meest logische toegang vormt naar de huisarts- en tandartspraktijk die daar vlak in de buurt zit.
Klaproostunnel

Het niet vervangen van de bruggen was onderdeel van een bezuiniging die de gemeente op de civiele kunstwerken wilde inboeken. Een deel van die bezuiniging wordt nu niet gehaald. Ter compensatie hiervan wil het college een opknapbeurt van de Klaproostunnel in PIjnacker sober uitvoeren.

De tunnel, die technisch nog in goede staat is, heeft een uiterlijke opknapbeurt nodig. Een integrale opknapbeurt, waarbij de tunnel geheel zou worden gecleand en de tegels een nieuwe oppervlaktebehandeling zouden krijgen, kost 100.000 euro. Vanwege de meerkosten voor de bruggen wil het college nu maximaal 50.000 euro aan de tunnel besteden. Met de bewonersverenigingen wordt overlegd wat er voor dit bedrag kan worden gedaan. Via burgerparticipatie worden de bewoners daarbij betrokken.

Het Baken

De brug bij Het Baken in Pijnacker komt in de nabije toekomst wél te vervallen. Dat bruggetje wordt niet zoveel gebruikt, en ook zijn vlak in de buurt andere bruggetjes. Verder komen ook enkele steigers in Pijnacker-Nootdorp te vervallen.