Groenzoom heeft wat voorzieningen nodig

Het natuur- en recreatiegebied De Groenzoom, op de grens van Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland, wordt steeds aantrekkelijker om te wandelen en te fietsen. Er zijn echter niet veel recreatiemogelijkheden, zoals een kinderboerderij of knuffelweide, minigolf, bootjesverhuur of iets van dien aard. Volgens het bestuur van het recreatiegebied zou dat De Groenzoom wel aantrekkeljker maken. Verschillende bewoners en ondernemers hebben ideeën op tafel gelegd voor zulke voorzieningen, zoals wat horeca, B&B, een pluktuin en dergelijke. Het bestuur vindt dat gezocht moet worden na functies die qua aard en schaal passen bij De Groenzoom. Horeca kan wel, maar dan alleen voor koffie, thee, lunch en dergelijke, en bij voorkeur met streekproducten en seizoensgebonden.
Volgens het bestuur zou begonnen kunnen worden met een standplaats voor een marktwagen, en pas later zou dit uitgebreid kunnen worden tot een seizoensgebonden semipermanent gebouw.

Het algemeen bestuur vergadert komende week over de ideeën. Daarna wordt advies uitgebracht aan de betrokken gemeentebesturen.