Tips gezocht over overval in september

De recherche werkt nog steeds aan het onderzoek naar een overval, die op 9 september vorig jaar plaatsvond in Pijnacker. Het gaat om een zaak waarbij twee jongemannen onder bedreiging met geweld de eigenaresse van de winkel van Verbakel Techniek het geld uit de kassa afhandig maakten. De overval vond plaats kort na de middag in de winkel in bruin- en witgoed aan de Vlielandseweg, op de hoek met de Katwijkerlaan in Pijnacker. De jongemannen bedreigden haar met de dood en vroegen naar geld, de sleutel van de kassa en andere waardevolle spullen. Bij de overval kwam de vouw ten val en liep een hevig bloedende hoofdwond op. Uiteindelijk bedroeg de buit enkele tientjes.
De eerste dader is een licht getinte jongen van 16 tot 18 jaar oud, ongeveer 1.80 meter lang. Hij heeft een slank postuur. Hij droeg donkere kleding: een lange donkere jas tot net boven de knie, met een capuchon die hij strak over zijn hoofd droeg. Ook droeg hij zwarte stoffen handschoenen. Hij sprak accentloos Nederlands. De tweede dader is ook een licht getinte jongen van 16 tot 18 jaar oud. Ook hij heeft een slank en dun postuur. Hij is iets langer dan de ander, ongeveer 1.85 lang. Ook hij was donker gekleed, inclusief donkere handschoenen. Hij had een korter model jas dan de eerste dader, maar ook met capuchon die strak om zijn gezicht zat. Hij had verder een donkerkleurige rugtas bij zich. Ook deze jongen sprak accentloos Nederlands.

De twee zijn na de overval vermoedelijk via de Nieuwkoopseweg het Molenpad op gelopen. Mogelijk hebben ze daar kleding achtergelaten. Er is in een sloot aan het Molenpad kleding gevonden. Een getuige heeft daar twee personen zien lopen die voldeden aan het signalement. Ze liepen onder de spoortunnel door over het fietspad in de richting van de Dreeslaan in Pijnacker.

De recherche wil graag contact met mensen die iets over de overval weten, misschien omdat de daders er sindsdien over hebben gepraat. Men kan bellen met 0900-8844. Anoniem bellen kan ook, via 0800-7000.