Bouwschetsen Lidl Korteweg op infoavond

In het bestuurscentrum in Pijnacker was woensdagavond tijdens een informatieavond voor bewoners het voorontwerpbestemmingsplan met betrekking tot de nieuwe Lidl aan de Korteweg ter inzage. Ook waren er enkele bouwschetsen beschikbaar. De inloopavond werd bezocht door een stuk of tien mensen. Ook wethouder Van Staalduine en vertegenwoordigers van supermarktketen Lidl waren aanwezig om namens de gemeente uitleg te geven.
In de schetsen is al een aanpassing verwerkt in verband met het bezwaar tegen een 8 meter hoge muur, waar buurtbewoners tegenaan zouden moeten kijken. Daarom is hier een schuin verloop van het dak gemaakt tot aan de achterkant, waar het gebouw dan nog 6 meter hoog is.

Bewoners van de Kerkweg voorzien grotere drukte op de Kerkweg van mensen die door deze wijk gaan rijden met de auto. Er ontstaat op drukke dagen al een opstopping bij de uitgang van de parkeergarage die uitkomt op de Kerkweg. Van daaruit mogen de auto’s alleen rechtdoor rijden richting Europalaan.

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt tot 12 mei ter inzage bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp in het gemeentehuis aan de Oranjelaan. Daarna wordt een definitief bestemmingsplan gemaakt, dat ook weer voor inspraak ter inzage komt.