Bestuur zwembad positief over overdracht naar Sportfondsen

Het bestuur van de stichting SEZP die nu zwembad De Viergang in Pijnacker beheert, is positief over de overdracht van de exploitatie naar Sportfondsen Nederland. De manager van het zwembad heeft een gesprek gehad met Sportfondsen en heeft hier een positief gevoel aan overgehouden. Dat schrijft het bestuur van de SEZP aan de gemeenteraad. Het college van B & W besloot onlangs dat het zwembad in de toekomst niet meer in eigen beheer wordt geëxploiteerd. De keuze voor het overdragen van het zwembad viel daarbij op Sportfondsen, die daarmee grote ervaring heeft. SFN is ook bereid om de grote investeringen die in de komende jaren in het zwembad nodig zijn, voor zijn rekening te nemen.
Omdat het college de voorkeur aan Sportfondsen gaf, heeft het huidige stichtingsbestuur in een gesprek met Sportfondsen de punten op tafel gelegd die voor de stichting belangrijk zijn. Daarbij gaat het om de piositie van het personeel en de identiteit van het zwembad. Het gesprek verliep zo positief, dat vervolgens ook een avond is georganiseerd waarin het personeel van het zwembad vragen kon stellen aan het bestuur en aan de vertegenwoordiger van SFN. Ook dat verliep positief.

Warme overdracht

De stichting laat in de brief aan de raad weten, bereid te zijn de overdracht in samenwerking met SFN vorm te willen geven. Het bestuur heeft zelfs vastgesteld dat het ’uitermate handig’ is als de vertegenwoordiger van SFN de bestuursvergaderingen van de stichting gaat bijwonen, ’zodat een echt warme overdracht kan plaatsvinden.’

De positieve opstelling van het huidige bestuur is opmerkelijk, omdat de SEZP aanvankelijk ook had aangegeven om het zwembad De Viergang in de toekomst zelf te gaan exploiteren. B & W gaven echter de voorkeur aan Sporrtfondsen, omdat dit financieel gunstiger is voor de gemeente.