Negen lintjes in Pijnacker-Nootdorp

Negen inwoners uit de gemeente Pijnacker-Nootdorp ontvingen dinsdag een Koninklijke onderscheiding, ook wel het ‘lintje’, uit handen van burgemeester Francisca Ravestein. Een bijzonder moment, want het is tenslotte een koninklijk schouderklopje voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving. Vrijwilligers die zich vijftien jaar of langer inzetten, bijvoorbeeld op het gebied van sport, kunst, cultuur, de kerk, pleegzorg enzovoort kunnen een lintje verdienen. Ter gelegenheid van Koningsdag ontvingen deze vrijwilligers de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau:
De heer H.J.A.J. (Hennie) van Eeden is al vanaf 1987 vrijwilliger bij Oliveo Voetbal te Pijnacker waar hij onder meer verantwoordelijk is voor het beheer van de kantine.

De heer A.P.M. (Bert) van de Mosselaar was in 1995 vrijwilliger bij de Mariaschool in Pijnacker. Hij was medeoprichter van Bridgeclub Multibridge en is daar nog steeds vrijwilliger. Hij verrichtte activiteiten bij voetbalclub Oliveo in Pijnacker en is nog steeds actief bij de Nederlandse Bridgebond district Delft en bij Manege Het Blauw Gele Vendel.

De heer D. (Daan) Notenboom was in 1968 vrijwilliger bij de kerkenraad van de Dorpskerk in Pijnacker. Daarna werd hij vrijwilliger bij de wijkkerkenraad De Acker en de hervormde activiteitengroep Noord in Pijnacker waar hij tot op heden diverse activiteiten verricht.

De heer J.A.M. (Han) Reimerswaal is sinds 1985 oprichter, voorzitter en hoofdtrainer van loopgroep Westerpark. Hij geeft twee keer per week hardlooptrainingen aan een groep lopers en begeleidt lopers ook individueel.

De heer W.A. (Wim) van Winden is vanaf 1965 actief als vrijwilliger bij de Katholieke Kerk H. Joannes de Dooper in Pijnacker. Sinds 2000 is hij vrijwilliger bij Caritas Banneux Bedevaarten en hij is tevens mantelzorgen.

Mevrouw G.A. (Gerry) Wolter-Schellekens was vanaf 1992 vrijwilliger bij de Vrouwen Advies Commissie (VAC) in Pijnacker. Zij is sinds 2000 bestuurslid van de Vereniging van Eigenaren van woon- en winkelcomplex Emmapark-Oostlaan in Pijnacker.

Mevrouw C.P.M. (Riny) Tijssen-Asielman startte haar vrijwilligersactiviteiten in 1966 in de Pius X Kerk in Den Haag. Zij verrichtte onder meer vrijwilligersactiviteiten bij de Sint Nicolaaskerk in Zoetermeer en bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. Op dit moment werkt zij als vrijwilliger bij het Rode Kruis regio Haaglanden en bij de Parochie van de Sint Bartholomeuskerk in Nootdorp.

Mevrouw M. (Mary) Klijnsma-Slot is al vanaf 1968 actief als vrijwilliger kerkelijke activiteiten onder meer in Friesland en Groningen, Zoetermeer en Pijnacker. Zij werkt als vrijwilliger bij de Voedselbank Pijnacker, waarvan zij in 2007 medeoprichter was.

Mevrouw A. (Lida) Gierveld was vanaf 1968 vrijwilliger bij de Nederlandse Christelijke Reisvereniging. Ook was zij vrijwilliger bij de Christelijke Oratoriumvereniging Cantate Deo te Zoetermeer en bij de Gereformeerde Kerk/Ontmoetingskerk. Zij was medeoprichter van de Voedselbank Pijnacker in 2007 en is daar tot op heden actief.