Geluid Randstadrail wordt niet minder door onderhoud

Onderhoud aan het spoor van de Randstadrail zal er niet voor zorgen dat het geluidsniveau van de sneltram structureel omlaag wordt gebracht. Op die manier kan de geluidsoverlast van de tramverbinding dus niet omlaag worden gebracht. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Omwonenden van de Randstadrail in Pijnacker-Nootdorp klagen al langer over de geluidsoverlast die ze ondervinden van de lightrailverbinding langs en door de dorpen. Daarom is over een lange periode continue het geluidsniveau gemeten op vier verschillende locaties, waaronder ook een in Pijnacker.
De gemeente houdt op 17 mei een informatieavond over het onderzoek. Dan worden de conclusies gepresenteerd en kunnen omwonenden vragen stellen. Belangstellenden zijn welkom van 19.30 tot 21.00 uur in de Ontmoetingskerk aan de Klapwijkseweg 91.

Tegen nachtmetro

De zorgen over de geluidoverlast werden afgelopen week nog geuit in de vergadering van de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp. VVD-fractievoorzitter Jense stemde samen met haar fractie om die reden tegen het voorstel om een onderzoek te laten doen naar het in de nacht laten rijden van de Randstadrail. “Er zijn al zoveel klachten over het geluidsniveau. Nachtvervoer is prima, maar dan liever met een nachtbus.”