Ontwerpbesluit speelhal Delfgauw ter inzage

De gemeente Pijnacker-Nootdorp legt donderdag het ontwerpbesluit voor de vergunning voor een speelautomatenhal in Delfgauw ter inzage. Dat betekent dat vanaf dat moment belanghebbenden zes weken de tijd hebben om daar bezwaar tegen in te dienen. Het ontwerpbesluit ligt ter inzage op het gemeentekantoor in Pijnacker. De speelautomatenhal zou moeten komen bij het horecabedrijf Hajé aan de Rijksstraatweg, vlak langs de A13. Dit bedrijf wil een speelhal bouwen met vooral fruitautomaten en andere kansspelen.
Eigenlijk is het college van B & W van Pijnacker-Nootdorp geen voorstander van zulke voorzieningen, bleek onlangs tijdens de vergadering van de gemeenteraad. Maar de algemene plaatselijke verordening maakt één zo’n voorziening in de gemeente mogelijk, liet burgemeester Ravestein weten. Daardoor moet de gemeente wel meewerken aan het verlenen van de vergunning, als er geen gegronde bezwaren tegen worden ingediend.

Gezien de situering van de geplande speelhal, aan de rand van Delfgauw en vlak langs de snelweg, lijkt de kans dat er bewaarschriften binnenkomen niet zo groot.

Andere gegadigden

Ook andere ondernemers hadden interesse om binnen de gemeente een speelhal te vestigen, zoals het evenementencentrum Het Witte Paard en het horecabedrijf Van der Valk. Het Witte Paard heeft daadwerkelijk een aanvraag ingediend voor een vergunning. maar deze is door het college van B & W geweigerd, omdat immers al aan Hajé de toezegging was gedaan.