Jouw Delfgauw wordt groots evenement

Het culturele en sportieve evenement Jong Delfgauw op zondag 29 mei wordt een grootse en verrassende gebeurtenis. Tijdens het evenement presenteren veel bewoners van het dorp hun talenten. Er is muziek, zang, ballet, taekwondo, er worden workshops gegeven en plaatselijke kunstenaars tonen hun werk. Ook is er een sportief en creatief programma. Jong Delfgauw speelt zich voornamelijk af op en rond het plein bij het winkelcentrum. Daar zijn veel optredens gepland, op een hoofdpodium en op een kinder- en jongerenpodium. In de atrium van het gebouw de 7 Linden exposeren plaatselike kunstenaars hun werk. Ook welzijnscenturm e Kiezel is betrokken bij Jouw Delfgauw. Hier is een sportief en recreatief programma. In sporthal emerald kan edereen meedoen aan zaalvoetbal en een badminton clinic.
In het voormalige jongerencentrum Lighthouzz worden verschillende workshops gehouden, en je kunt er ook terecht voor een gratis massage. ‘Body & mind’ workshops plaats. Ook kun je terecht voor bijvoorbeeld een gratis massage. Op het gezondheidsplein kun je een voetscan maken en kun je laten testen op diabetes. ’s Middags zijn er kunst- en natuurwandelingen door Delfgauw.

Verrassing

Tientallen zelfstandige creatievelingen presenteren zich tijdens Jouw Delfgauw. Verder doen organisaties als de Go club, bewonersvereniging Delfgauw, Scouting en Kerk Delfgauw mee. Na optredens van de bands Soul d’Orange en Avalon wordt om 17.00 uur de ‘Verrassing van Delfgauw’ verkozen; de organisatie of persoon die voor het publiek de ontdekking van de middag was.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Het volledige programma is te vinden op de website.