Nederlandse innovaties internationale tuinbouwbeurs

Van daglichtloos groenten kweken tot een robot die bladeren verwijdert van tomatenplanten. Twee Nederlandse voorbeelden uit ruim honderd internationale innovaties op de GreenTech beurs die van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 juni in RAI Amsterdam. Naast de vele innovaties kunnen telers en kwekers tijdens de beurs terecht voor vele tuinbouw producten en oplossingen en inspirerende kennissessies. De prijs voor het meest innovatieve product in de tuinbouwindustrie wordt tijdens de opening van GreenTech bekend gemaakt. Dertien Nederlandse innovaties en twee internationale innovaties dingen mee naar de titel van 2016, waarmee Nederland haar koppositie op tuinbouwgebied eens te meer onderstreept. De deskundige jury beoordeelt de innovaties op kwaliteit en bruikbaarheid en ziet de winnaars als trendsetters voor de volgende generatie productontwikkeling.
‘Naast de GreenTech Innovation Award toont GreenTech honderden innovaties en producten in het InnovationLAB. Ik ben er trots op dat al deze grote internationale innovaties te zien zijn op de Nederlandse beurs GreenTech’, aldus Mariska Dreschler, beursmanager GreenTech.

Het groeit als kool
Vanuit Israël wordt de PASKAL Growth Analyser ingevlogen. Dit innovatieve product laat zien dat het mogelijk is om met behulp van software het gewicht van iedere individuele plant te meten. Deze toepassing geeft iedere 20 minuten inzicht in het groeiproces en geeft de relatie met de omgeving weer. Met behulp van deze informatie kunnen telers optimale groeiomstandigheden creëren.

Ondersteuning bij groei
Investeren in automatisering is kostbaar en niet voor elke teler weggelegd, daarom is de HortiMaX-Go! ontwikkelt. Deze tuinbouwcomputer maakt gebruik van de nieuwste technologie, maar kent een relatief behapbare aanschafprijs. De gebruiksvriendelijkheid is hoog, waardoor elke kweker in de wereld nu de kans heeft de klimaat- en waterregeling van zijn bedekte gewas te automatiseren.

Groente telen zonder daglicht
Een komkommer kopen die nog geen daglicht heeft gezien, is dat mogelijk? Ja! PlantyFood heeft een teeltmethodiek ontwikkelt waarbij groenten daglichtloos worden gekweekt van zaad tot product. Deze methodiek maakt gebruik van een nauwkeurige klimaatbeheersing, die zelfs in de kelder van een gebouw geplaatst zou kunnen worden.

Praktische informatie GreenTech Amsterdam 2016
GreenTech is de wereldwijde ontmoetingsplaats voor alle professionals die betrokken zijn in de tuinbouw. GreenTech richt zich op de beginstadia van de tuinbouwketen en productie kwesties die relevant zijn voor telers. GreenTech Amsterdam vindt plaats op 14-15-16 juni in RAI Amsterdam. Toegang is gratis voor professionals na registratie online via www.greentech.nl/amsterdam