Sociale woningbouw Nootdorpseweg van de baan

De plannen voor de bouw van 63 sociale huurwoningen aan de Nootdorpseweg zijn van de baan. Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting op de betreffende locatie te groot is, door het laden en lossen door de tuinbouwbedrijven. Er is sprake van geluidspieken, ook gedurende de nachtelijke uren. Bouwen is zeker in de komende 20 jaar daar niet mogelijk. De uitkomst van het akoestisch onderzoek is een lelijke streep door de rekening, geeft wethouder Piet Melzer (Wonen) toe. Hij noemde het woensdagmiddag een ’forse tegenvaller’. De gemeente Pijnacker-Nootdorp wilde de 93 sociale huurwoningen op korte termijn zelf laten bouwen, omdat de woningcorporaties geen financiële middelen hebben om dat te doen. De gemeente had al een investeerder gevonden die geld in het project wilde steken.

Statushouders

Pijnacker-Nootdorp heeft op dit moment een groot tekort aan sociale woningen. Dit is een probleem voor de eigen inwoners, maar hierdoor komt ook de huisvesting van vluchtelingen met een verblijfstatus in het gedrang. Over het afgelopen jaar heeft Pijnacker-Nootdorp al minder statushouders kunnen huisvesten dan het aantal dat is toegewezen, en ook dit jaar gaat de gemeente de planning niet halen.

Het plan om zelf sociale huurhuizen te gaan bouwen leek een goede oplossing. De 63 woningen zouden bestaan uit twee- en driekamerappartementen, die snel kunnen worden gebouwd en die twintig jaar mee zouden kunnen. Ze zouden worden uitgevoerd via een beton-staalconstructie.

Andere locaties

Volgens wethouder Melzer wordt nu met spoed onderzoek gedaan naar andere locaties binnen de gemeentegrenzen. Hij verwacht dat begin juli de eerste resultaten hiervan vertrouwelijk aan de gemeenteraad worden toegezonden. In oktober zal in de gemeenteraad uitgebreid worden gesproken over de uitbreiding van de sociale huursector in Pijnacker-Nootdorp.