Delfgauw krijgt grotere bibliotheek

Bibliotheek Oostland heeft in het wijkcentrum de Kiezel in Delfgauw momenteel een klein steunpunt, waar een beperkt aantal boeken en andere materialen beschikbaar is. Na de zomer kunnen de inwoners van Delfgauw terecht in een groter steunpunt. Dat wordt gevestigd in een lokaal van basisschool De Triangel in de Florijnstraat 7. Op de nieuwe locatie is straks een mooie collectie jeugdboeken te vinden. Verder is er ook een top-100 voor volwassenen. Ook komen er ruimere openingstijden. Met ingang van het nieuwe schoolseizoen kunnen bewoners van Delfgauw er terecht op maandag, woensdag en virjdagmiddag. In de ochtenden maken de leerlingen van de school gebruik van de bibliotheek.
Het steunpunt in De Kiezel sluit op 6 juli, om de verhuizing naar de nieuwe ruimte mogelijk te maken. In de tussentijd kunnen leden van de bibliotheek terecht in de andere vestigingen, bijvoorbeeld die in Pijnacker.

Voor het nieuwe steunpunt is de bibliotheek op zoek naar enkele vrjwilligers, die willen helpen tijdens de uitleen gedurende de middaguren.