Bewoners Delfgauw blij met groene buffer

Enkele tientallen bewoners van Delfgauw hebben dinsdagavond in het Kerkelijk Centrum aan de Zuideindseweg de plannen bekeken voor de groene buffer, die wordt gerealiseerd op de hoek van de Reginastraat en de Schimmelpenninck van der Oyenweg. Er klonken instemmende reacties over het plan, ook al hadden direct omwonenden hier en daar nog wel enkele vragen. Over het creëren van een groene buffer tussen de bebouwing van dit stukje Delfgauw en het kassengebied wordt al jaren gesproken. De gemeente heeft nu overeenstemming bereikt met de eigenaar van het stuk grond waarop nu nog oude kassen staan. Die worden gesloopt, om plaats te maken voor een groene zone met een vrij toegankelijk wandelpad. In het gebied komt een kleine kudde schapen die voor het onderhoud zorgt.
De eigenaar van de grond mag ter compensatie drie woningen bouwen op de hoek van het terrein. Tijdens de informatieavond waren er met name wat vragen over de parkeervoorzieningen voor de toekomstige bewoners van die huizen. Zij krijgen op eigen terrein parkeerplekken, dus de nieuwe woningen geven geen extra druk op de huidige parkeerruimte.

Om de groene buffer mogelijk te maken moet het bestemmingsplan worden aangepast. Het voorontwerp daarvan ligt inmiddels ter inzage.