Kinderen krijgen zelfvertrouwen samen met paarden

Coach Bianca van der Voort, die in haar praktijk Horsebuddy in Delfgauw veel met paarden werkt, geeft woensdagochtend samen met speltherapeute Sascha Fransen een workshop voor kinderen rond het thema ’vertrouwen’. Door de kinderen in contact te brengen met paarden, leren ze zelfvertrouwen ontwikkelen en kunnen ze ook ervaren hoe ze anderen kunnen vertrouwen. Werken met paarden wordt vaak gedaan in het coachingswerk, omdat paarden feilloos het gedrag van mensen aanvoelen en dit ook heel goed spiegelen. Met kinderen wordt dat nog niet zo vaak gedaan, maar volgens Bianca gaat dat net zo goed. De samenwerking met speltherapeute Sascha Fransen is nog vrij jong: ze geven sinds december samen deze workshops. “Dat gaat heel leuk, we vullen elkaar erg goed aan”, zegt Bianca.
De ochtend is bedoeld voor kinderen in de leeftijf van zes tot acht jaar. Er wordt altijd met een klein groepje gewerkt, maximaal zes kinderen, om iedereen zoveel mogelijk aandacht te kunnen geven. “We geven liever wat vaker workshops dan dat we de groepen groter maken”, zegt Bianca.

Kleine paarden

Na een kennismaking binnen en enkele oefeningen om wat aan elkaar te wennen, gaan de begeleiders met de kids naar buiten om met de paarden aan de slag te gaan. Dat gebeurt zowel individueel als samen. Horsebuddy zet voor de workshop enkele kleine paarden in, want grote exemplaren zijn voor jonge kinderen misschien toch wat te heftig.

Voor de kidsochtend van woensdag zijn nog enkele plekken vrij. Het begint om 9.30 uur op de Delftsestraatweg 43 in Delfgauw. Deelname kost 45 euro per kind. Aanmelden kan via de websites www.horsebuddy.nl of www.speltherapie.eu.