Studio van Rie gaat van start

Het gaat hard met het project voor arbeidsmatige dagbesteding van het Huis van Rie in Nootdorp. HVR Werk en Vrije Tijd, het initiatief van Lydia Booster en Michel Kokshoorn, heeft nu ook de Studio van Rie geopend. In deze grafische studio gaan jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt als volwaardig medewerker aan de slag. In de Studio van Rie wordt een magazine gemaakt over een actueel onderwerp, dat in eigen beheer wordt uitgegeven. Ook worden grafische prodicties ontwikkeld voor ondernemers en instellingen. De studio is gerealiseerd dankzij een subsidie van de zes samenwerkende gemeenten in Haaglanden, Pijnacker-Nootdorp, Landingerland, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar.
Winkel

Kort voor de zomer openden Lydia en Michel al de Winkel van Rie, waar mensen met een arbeidsbeperking aan de slag gaan. In de winkel in de Dorpsstraat 49 in Nootdorp worden nu handwerkproducten aangeboden en tevens is er een naaiatelier. In de komende maanden komen er ook een kledingbank en een mini doe-het-zelfzaak. Tevens wordt er een hout- en meubelwerkplaats gevestigd. Uiteindelijk biedt de winkel dan beschut werk of arbeidsmatige dagbesteding voor 12 tot 14 mensen.

De arbeidsmatige projecten komen voort uit het Huis van Rie, dat al langere tijd gevestigd is aan de Koningin Wilhelminastraat 5 in Nootdorp.