Werk aan eindhalte tramlijn 15 schiet goed op

De werkzaamheden aan de eindhalte van tramlijn 15 in Nootdorp beginnen het einde te naderen. De nieuwe perrons van de eindhalte zijn klaar, en ook de verhardingen rond de wisselsporen zijn bijna gereed. De werkzaamheden hebben wel enige vertraging opgelopen, maar die is beperkt: 7 tot 10 werkdagen. Aannemer Van Gelder sluit de huidige fase van de werkzaamheden binnenkort af; dan ligt het werk even stil. Begin november keren de tramlijnbouwers weer terug voor de voorlaatste fase van het karwei. De HTM heeft dan de nieuwe Aveniotrams beschikbaar om mee te gaan proefrijden. Hiervoor moeten nog wat werkzaamheden worden gedaan, zoals het onderbreken van de lus, zodat de nieuwe tram voor- en achteruit kan rijden.
De laatste fase van het werk vindt pas in het vroege voorjaar van 2017 plaats. Vanaf begin maart begint Van Gelder met het afbreken van de oude keerlus, die nu nog achterlangs het appartementengebouw op de Markt ligt.

Omgevingsmanager Sander Zuyderwijk, die de contacten onderhoudt met de omwonenden en de winkeliers, is blij met hoe de werkzaamheden tot nu toe zijn verlopen. “Als ik de geluiden uit de omgeving hoor, dan is iedereen daar erg tevreden over. Ik heb wel vragen gekregen, maar die gingen vooral over de planning.”