Ondernemersvereniging Parade nijdig op Ondernemersfonds

Het bestuur van de ondernemersvereniging V.C.P. Parade Nootdorp is er boos over dat zij niet betrokken is bij een onderzoek naar het functioneren van het Ondernemersfonds Pijnacker-Nootdorp. Het bestuur zegt in een brief aan de gemeenteraad, dat zij niet is uitgenodigd om mee te werken aan de enquete die voor dit onderzoek is uitgevoerd. Het Ondernemersfonds ontkent dit, en zegt dat ondernemers van de Parade wél zijn benaderd. Het Ondernemersfonds is bedoeld om collectieve activiteiten en voorzieningen voor winkeliers en andere ondernemers te financieren. Het beschikbare geld, dat bijeen wordt gebracht door een opslag op de ozb, gaat bijvoorbeeld naar promotie of de feestverlichting in de decembermaand.
In november moet de gemeenteraad een besluit nemen of het fonds op dezelfde manier wordt voortgezet. Daarom is een onderzoek naar het functioneren uitgevoerd door een extern bureau.

In juni was een evaluatiebijeenkomst gepland, waarin de resultaten van dit onderzoek bekend zouden worden gemaakt. De ondernemersvereniging van het Nootdorpse winkelcentrum hebben de raadsleden laten weten dat het fonds ’niet de moeite heeft genomen’ om De Parade daarvoor ook uit te nodigen. Maar het Ondernemersfonds ziet dat anders. De enquete is via de gemeente verspreid aan alle ondernemers die een OZB-aanslag krijgen, en ook de voorzitter van De Parade staat in het adressenbestand, schrijft voorzitter B.J. van der Ploeg van het Fonds. Verder wijst het Ondernemersfonds erop dat de uitnodiging voor de bijeenkomst ook nog eens via de Eendracht en de Telstar is verspreid.

Het Fonds doet wel een handreiking naar de winkeliers. Binnenkort wordt de ondernemersvereniging benaderd om een afspraak te maken. De evaluatie is nog niet afgerond, dus de opvattingen van V.C.P. Parade Nootdorp kunnen nog worden verwerkt.