Gewonde bejaarde na drie dagen gevonden op zolder

De politie heeft maandagochtend een bejaarde man aangetroffen, die was gevallen op de zolder van zijn woning in Delfgauw. Hij moet daar minstens drie dagen hebben gelegen. Hij was niet in staat om alarm te slaan of om zelf naar beneden te komen. Toen de politie hem vond was hij wel aanspreekbaar, maaar was wel elk begrip van tijd verloren. Hij is voor onderzoek naar het Reinier de Graafziekenhuis vervoerd. De bejaarde man werd gevonden dankzij een vrijwilliger van de Stichting Welzijnsondersteuning Pijnacker (SWOP), die al sinds afgelopen vrijdag telefonisch vergeefs contact met de man had gezocht. De vrijwilliger, die al enige tijd een sleutel van de woning had voor eventuele noodgevallen, had daar geen goed gevoel over en ging in de afgelopen dagen twee keer kijken of de man thuis was. Hij vond hem toen niet. Vanmorgen overlegde de vrijwilliger met directeur Harry Keuter van de SWOP, die de politie inschakelde om samen nog eens goed in de woning rond te kijken. Een van de agenten vond de bejaarde man toen toch in een hoekje op zolder.
Harry Keuter is erg blij met het feit dat de vrijwilliger van de SWOP, die eens per week telefonisch contact met de bejaarde man had, volhield dat er iets niet klopte. “Je ziet het grote belang van mensen die geregeld gaan kijken bij oudere mensen die aan het vereenzamen zijn. In dit geval was het een medewerker van het project Thuisadministratie, een groep vrijwilligers die mensen ondersteunen die zelf niet meer zo goed met formulieren en andere vormen van administratie uit de voeten kunnen.”

Ook vanuit de maaltijdvoorziening komen vrijwilligers wekelijks over de vloer bij bejaarden die nauwelijks meer iemand zien of spreken. Toch is Keuter er van overtuigd dat er ook in Pijnacker-Nootdorp meer mensen zijn die vereenzamen, maar die helemaal niet in beeld zijn.