Bewonersvereniging Klapwijk zoekt bestuursleden

Het is net als in veel andere wijken en buurten: het kost voor actieve bewonersorganisaties vaak veel moeite om mensen te vinden die zich samen met anderen willen inzetten voor de wijk. Dat is ook het geval in de PIjnackerse Klapwijk. het bestuur van de bewonersvereniging heeft dringend uitbreiding nodig. Om te beginnen is de vereniging op zoek naar een nieuwe voorzitter. Alja Bezoen, secretaris van de vereniging: “Onze huidige voorzitter doet het al behoorijk lang en zou graag langzamerhand zijn functie overdragen. Maar we hebben ook extra mensen nodig die dingen in de wijk willen organiseren.”
Juist door het gebrek aan mankracht is het aantal activiteiten in Klapwijk beperkt, maar ideeën zijn er genoeg, zegt Alja. “We zouden bijvoorbeeld graag eens een natuurwandeling organiseren, en je zou met de buurtbewoners ook eens een wijnproeverij kunnen houden.” Daarnaast zoekt de vereniging iemand die de website wil bijhouden, die stukjes wil schrijven voor de digitale nieuwsbrief en die het Facebookaccount kan beheren.

De vereniging heeft op dit moment zo’n 700 leden. Een behoorlijk aantal, maar nog lang niet alle bewoners zijn lid. Voor de kosten hoef je het niet te laten: leden betalen € 8,50 per jaar per gezin. Aanmelden kan via de website www.bvklapwijk.nl.

En wie zich geroepen voelt om actief te worden voor de vereniging in een van de vacatures, die kan data op de website ook meer over vinden. Meer informatie opvragen kan via dit contactformulier.