Naai een tas met de Naaitantes

Marleen Goemans en Suzanne van der Vlist presenteerden zich eind mei voor het eerst op de manifestatie Jouw Delfgauw als de Naaitantes.
Hun proefworkshop sloeg goed aan, en daarom geven ze hun intiatief nu een vervolg. De Naaitantes geven op 31 augustus een workshop Tas met Rits. De Naaitantes zijn twee vrouwen uit Delfgauw die zelf allebei goed kunnen naaien, vertelt Margreet. “We hadden het er al langer over dat we daar iets meer mee wilden doen. En in april ontstnd toen we samen met de kinderen in e speeltuin waren, ineens het idee om naailes te gaan geven in Delfgauw en Pijnacker, want dat was er helemaal net. Een uur later had Suzan al de eerste naaimachines gekocht.”

De naaitantes gaan cursussen aan mensen die nog weinig ervaring hebben. Tijdens de proefworkshop gingen ze samen met de deelnemers aan de slag met een relatief eenvoudige strandtas; nu wordt het al iets ingewikkelder omdat er ook een rits in moet. En half september is er een middagworkshop waarin een kinderrokje van tricot wordtgemaakt.

Cursus

Deelnemers aan de workshops die merken dat ze het leuk vinden om te leren naaien, kunnen ook inschrijven voor een cursus van zes lessenvan elk drie uur, die op 28 september begint. Marleen: “In die cursus bepalen mensen zelf wat ze willen maken. We willen met maximaal zes deelnemers werken, zodat we iedereen dan voldoende persoonlijke aandacht kunnen geven.”

De workshops en de cursus worden gegeven in wijkcentrum de Kiezel, Laan der Zeven Linden 175 in Delfgauw. Veel informatie is te vinden op de website en op de Facebookpagina van de Naaitantes.