‘Plan verzorgingshuis Koningshof is megalomaan’

Vrijwel alle bewoners van het Koningshof in het historische centrum van Pijnacker zijn fel tegen de plannen voor een kleinschalig verzorgingscentrum op de Klavertje 3-locatie, die grenst aan de straat. De kritiek richt zich op het feit dat het gebouw, voor 20 verzorgingsplaatsen, helemaal niet kleinschalig is, maar juist ‘megalomaan’, aldus een van de insprekers in een hoorzitting in de gemeenteraad donderdagavond. Tijdens de hoorzitting probeerden vier insprekers de leden van de gemeenteraad van Poijnacker-Nootdorp ervan te overtuigen, dat het gebouw dat de Freya groep op die plek wil neerzetten het karakter van het historische en oudste stukje Pijnacker ernstig aantast. Het gebouw is meer dan twee keer zo groot als het schooltje dat hier van oorsprong stond, en ook wordt gevreesd voor grote verkeersoverlast.
Inspreker De Deugd: “We krijgen al veel verkeersbewegingen door het personeel en door bezoekers, maar verder ben ik vooral bezorgd over de vele toeleveranciers, zoals de bakker, de wasserij en allerlei andere bedrijven die geregeld langs moeten komen. De straat wordt aan gort gereden. Gaat de gemeente hier dan asfalteren?”

Ook andere insprekers hekelden donderdagavond de schaal van het gebouw, dat ook veel groter zou worden dan tot nu toe in de presentaties zou zijn voorgespiegeld. Inspreker De Miliano: “En op een zogenaamde artist impression is een hek van 2.80 meter hoog voor het gemak ook nog maar weggelaten.”

Seniorenwoningen

In de hoorzitting lieten verschillende omwonenden merken niet tegen bebouwing van het stukje groen te zijn. Als er enkele seniorenwoningen zouden komen, dan zou daar weinig bezwaar tegen zijn. Maar dat zou er ook ruimte moeten blijven voor het speelterreintje, dat in het huidige plan geheel zou moeten verdwijnen.

Het onderwerp komt in december terug op de agenda van de gemeenteraad. Pas dan zal er ook een besluit over de plannen worden genomen.