Verkeersregelaar gewond bij aanrijding voor 12 inch race

De 12 inch-race is zaterdagavond drie kwartier later van start gegaan, nadat een verkeersregelaar op de rotonde van de Oostlaan en de Emmastraat werd aangereden door een auto. De bestuurder ging er na het ongeval vandoor, maar het kenteken van de auto was door omstanders genoteerd. De automobilist, een 32-jarige man uit Pijnacker, is later door de politie aangehouden. Hij zit nog steeds vast, aldus de politie. Het ongeval gebeurde vooraf aan de 12 inch-race, de traditionele tocht van volwassenen op kinderfietsen voor het goede doel. De bestuurder, die met twee anderen in de auto zat, reageerde woedend op de wegafzetting en wilde er perse langs. De vrijwillige verkeersregelaar, een 52-jarige man uit Bergschenhoek, wilde hem tegenhouden, maar hij werd door de auto geschept, kwam op de motorkap terecht en werd een stuk meegesleurd. De vrijwilliger liep zwaar beenletsel op.
De recherche is bezig met onderzoek naar de precieze toedracht. Mensen de camera-opnamen hebben van het incident zijn gevraagd om zich als getuige te melden.

Feestelijk

De start van de race kon met bijna een uur vertraging toch plaasvinden. Daarna werd de laatste editie van dit evenement toch weer een feestelijke gebeurtenis. Ook het eindfeest na afloop, met onder andere De Buren van Armin, de Dis Band en de dj’s Manuel Broekman & Geza Welsz, werd een feestelijke afsluiting.

De 12-inch race heeft dit jaar € 140.012 aan sponsorgeld opgeleverd voor onderzoek naar kinderkanker op de VU en de stichting Het Vergeten Kind.