Duurzaamheid en sociale waarde tellen zwaar voor Ondernemersprijs

Voor de zestiende keer organiseert de gemeente Pijnacker-Nootdorp samen met het bedrijfsleven de verkiezing voor de Ondernemersprijs. Uit de aanmeldingen die vanaf nu zullen binnenstromen worden drie genomineerden geselecteerd, waaruit uiteindelijk de winnaar wordt gekozen. Duurzaamheid, Sociale toegevoegde waarde en Creatief en innovatief ondernemerschap zijn criteria waar de jury in het bijzonder op let. Sociale toegevoegde waarde is een modern begrip, dat niet altijd even duidelijk is. Er wordt zoiets mee bedoeld als: het bedrijf voegt waarde toe aan mens en maatschappij. Dat kan werkgelegenheid zijn, of mogelijkheden die het bedrijf biedt voor arbeidsparticipatie of het verbeteren van de levenskwaliteit van de inwoners.
Kandidaten voor de Ondernemersprijs 2016 kunnen tot 10 oktober worden aangemeld. Een ondernemer kan dat zelf doen, maar ondernemers kunnen ook een collega voordragen. De jury, onder leiding van wethouder José van Egmond (economische zaken), kiest drie ondernemers uit die vervolgens via een bedrijfsbezoek verder worden beoordeeld.

Op 9 november wordt bekend wie de prijs dit jaar wint. Dan is ook de prijsuitreiking. Er is ook een Beloftenprijs voor startende ondernemers die maximaal drie jaar aan de slag zijn. Deze zogenaamde Dutch Cowboy’s moeten via een zogenaamde ‘elevator pitch’ de jury overtuigen van hun excellente ondernemerschap.

Hoe je jezelf of een andere ondernemer kunt aanmelden is te vinden op deze wegpagina.