6e editie van Helden om de Hoek

Zaterdag tijdens het lokale evenement Helden om de Hoek werden de prijswinnaars van de Vrijwilligersprijs 2017 bekendgemaakt.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp reikte de Vrijwilligersprijs uit om het vrijwilligerswerk in de gemeente te waarderen en te stimuleren. De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt. Nieuw dit jaar is dat er drie geldprijzen te winnen zijn in plaats van één prijs: 1e prijs € 1.000, 2e prijs € 500 en 3e prijs € 250.Tijdens de aanmeldingsperiode zijn er 67 aanmeldingen binnengekomen voor 30 verschillende organisaties.

Een onafhankelijke jury heeft de aanmeldingen getoetst op basis van de volgende criteria en voorwaarden: De maatschappelijke betekenis van het werk. De bijdrage van het vrijwilligerswerk aan de samenleving in Pijnacker-Nootdorp. Het vrijwilligerswerk moet binnen de gemeente Pijnacker-Nootdorp plaatsvinden.

De instelling, organisatie, groep of het project dient als rechtspersoon gevestigd te zijn gemeente Pijnacker-Nootdorp. Een organisatie waarvan de rechtspersoon is gevestigd in een andere gemeente, maar waar sprake is van een grotendeels zelfstandig opererende afdeling/groep in Pijnacker-Nootdorp, kan ook meedoen.

De jury bestond dit jaar uit: Bob van der Deijl,Wethouder gemeente Pijnacker-Nootdorp, tevens voorzitter jury, Jan Duijndam Hoeve Biesland: winnaar van de Ondernemersprijs 2016, Piet van Adrichem De Verbeelding: winnaar van de Vrijwilligersprijs 2015, Sylvia Markerink  Gemeenteraadslid D66, Sjaak Oudshoorn o.a. hoofdredacteur van de Telstar en lid van Ondernemers Vereniging Pijnacker-N.

De jury heeft de volgende vijf organisaties genomineerd, die kans maken op één van de drie geldprijzen ; Hobbyclub De Doewat ,  RKDEO, Alzheimer Bezoekdienst, Repair Café Pijnacker-Noord, Vluchtelingenbegeleiding van Participe

Wie ging er met de prijs vandoor : Voetbalvereniging RKDEO uit Nootdorp  zij zijn zaterdag avond winnaar geworden van de Vrijwilligersprijs 2017.  Een bijzondere bekend making  ze waren zelf niet aanwezig, dan is video een moderne manier om het toch samen te toch beleven, in het clubgebouw van de vereniging vierde ze  zelf de heropening van hun clubgebouw, die nu weer zijn dienst mag doen na de noodlottige brand in de Nieuwjaarsnacht. RKDEO incasseert naast de hoogste eer ook een bedrag van € 1000, beschikbaar gesteld door het gemeentebestuur. Zaterdagavond waren alle leden van de vereniging uitgenodigd voor een daverend feest om de nieuwe kantine feestelijk in gebruik te nemen.

Op het evenement zelf bij Helden om de Hoek, het grote vrijwilligersfeest in het Stanislas College in Pijnacker, won Het team Vluchtelingenbegeleiding van Participe de tweede (€ 500) en hobbyclub De Doe Wat derde (€ 250) prijs.

De uitreiking van de Vrijwilligersprijs was één van de hoogtepunten van het vrijwilligersfeest zaterdagavond. Met het evenement Helden om de Hoek werden de vele vrijwilligers die in de gemeente actief zijn in het zonnetje gezet. Ook konden ze leuke workshops volgen. Bijvoorbeeld Dikke dames schilderen, je nek laten masseren er was een wijnproeverij, Yoga,  Workshop GelukAtelier en ook konden de vrijwilligers leren om te reanimeren moet behulp van de AED. Er werd gezocht naar de Slimste Vrijwilliger van Pijnacker-Nootdorp en was er ook een Groot Helden Dictee.  Ook de beentjes van de vloer op de latere avond kortom een mooi feest !

Monique Segijn

Organisatie team