Oliveo verliest van Full Speed in extremis

Na een lange winterstop trad Oliveo zondag aan tegen Full Speed. Beide ploegen waren voorafgaand aan de wedstrijd op de derde plaats terug te vinden in 3C. Een wedstrijd die ook nog belangrijk was voor een goede klassering in de tweede periode. Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Oort, Brouwer, Van Wichen, Van Adrichem, Milolaza, Luscuere, Paanakker, Bentvelzen (Van ruijven), Hoogland, Kleij.
Na het gebruikelijke doelpunt van pupil van de week Dani Smit schoot Full Speed namelijk uit de startblokken. De Delftenaren waren net wat scherper aan het duel begonnen en kregen ook de eerste kansjes. Ouled Haddou testte keeper Duijvestijn als eerste door uit de draai op doel te schieten. Duijvestijn moest zich strekken en tikte de bal uit de lange hoek. Een prachtige redding. Oliveo liet zich maar moeilijk waarschuwen en even later was het Van der Zwan die van een afstandje kon schieten. Ditmaal minder succesvol.

Hierna namen de zebra’s iets meer initiatief. Van Wichen kreeg na ongeveer 20 minuten en prima kans op de 1-0. Van dichtbij schoot hij echter op de lat. Wederom een goede aanval van Oliveo werd gestuit binnen het zestienmetergebied, dus een penalty voor de blauw-witten! Wessel Kleij plaatste de bal helaas op de paal en ook de rebound was net niet zuiver genoeg voor een doelpunt.

Na rust werd de equipe van trainer De Mooij veel sterker dan Full Speed. Dat overwicht werd wel omgezet in doelrijpe kansen maar niet in doelpunten. Daar gaat het toch om in het voetbal. Robin Hoogland raakte eerst de lat alvorens hij even later de bal met links naast het doel schoof. Ook Niels Bentvelzen kreeg een goede mogelijkheid. Zijn inzet werd gered door de doelman van Full Speed. Toen ook Brouwer zijn bal niet op doel ging doordat er een Full Speed speler voor stond leek het duidelijk te zijn: hij gaat er vandaag niet in. En dat was helaas niet de eerste keer voor de zebra’s.
oals doelman Duijvestijn zelf vlak na de wedstrijd aangaf, trad er een eeuwenoude voetbalwet in werking. Als je hem zelf niet maakt gaat hij er bij jou wel in. Duijvestijn had eerder tijdens de tweede helft nog tweemaal puik keeperswerk verricht. Schoten van de rechtsbuiten van Full Speed en van Van der Zwan, de spits van Full Speed, ranselde hij netjes uit zijn doel. Rond de 90e minuut moest hij helaas alsnog capituleren. De zoveelste makkelijk gegeven vrije trap werd fantastisch in de kruising gekruld door een verdediger van Full Speed.
Geconcludeerd kan worden dat Oliveo zich wederom tekort deed in een wedstrijd waarin de beste kansen aan blauw-witte zijde te noteren waren. Volgende week moet de ploeg scherper en fortuinlijker zijn om koploper Laakkwartier het vuur na aan de schenen te kunnen leggen. Doordat Graaf Willem 2 VAC en Erasmus ook punten lieten liggen blijft de schade in ieder geval beperkt.