Oliveo krijgt bezoek van Wilfred Genee

Afgelopen zaterdag had Oliveo bezoek van een bekende Nederlander. Wilfred Genee, presentator van het programma Voetbal International, bracht de club een bezoek. Genee kwam eens kijken hoe Oliveo invulling gaf aan het door hem ondersteunde initiatief. Vijf Oliveo-voetbalmoeders grepen de landelijke campagne ‘Vullen of Voeden’ aan om het assortiment in de kantine van Oliveo uit te breiden met gezondere drankjes en hapjes. Het bestuur ondersteunt het initiatief van harte en Anja van der Burg, bestuurslid Kantinezaken, neemt actief deel aan de uitwerking van het plan. De campagne ging tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van Oliveo op 4 januari van start en de eerste reacties zijn heel enthousiast!
Het programma ‘Vullen of Voeden’ is bedoeld om iedereen bewuster te maken van gezonde voeding en het effect hiervan op ons lichaam. Wilfred Genee en Johan Derksen van het tv-programma Voetbal International hebben zich verbonden aan de bijbehorende campagne om ook voetbalverenigingen te stimuleren met het initiatief aan de slag te gaan. F-moeders Ans Boersma, Wanda Kolenel, Wendy Blijleven, Monique van der Reijken en Jacqueline Wissing kwamen de campagne op het spoor en zagen samen met Anja van der Burg een goede kans het assortiment in de kantine van Oliveo uit te breiden met gezonde alternatieven.

‘Het campagnebureau ondersteunt ons met recepten, posters en menukaarten en biedt ons de samenwerking met de professionele horecagroothandel Hanos’, vertelt Ans. ‘Het is geen straks keurslijf: we nemen drie basisproducten af, verder mogen we zelf variëren en inkopen. We krijgen zoveel steun van Oliveo, we mogen inkoop en verkoop via de bestaande structuur laten verlopen. Wel zorgen we voor extra handen in de kantine op zaterdag en zondag, want de nieuwe producten bereiden kost nu nog meer tijd. We hebben extra ouderhulp hierbij hard nodig!’ Wendy is blij met het enthousiasme van de vereniging. ‘Er komen veel mensen in de keuken kijken, dat is erg leuk. Het stimuleert ons om door te zetten!’

‘Vullen of Voeden’ brengt nieuw leven in de kantine en krijgt een eigen plek, ook als de kantine wordt verbouwd. Gerechten als de pizzawrap met een eiwitrijke bodem, Thaise kippensoep, vetvrij gebakken Balletje Breed en de smoothie Dribbel van aardbeien en bosbessen zien er prachtig uit en smaken verrukkelijk. Dankzij de sponsoring door Philips beschikt Oliveo nu over een blender en een ‘airfryer’. De dames hebben zelf Corner verzonnen: een bakje met tomaat, komkommer en wortel, als alternatief in de snoephoek. ‘We willen hiervoor met lokale leveranciers samenwerken’, aldus Wanda, zelf voedingsdeskundige. ‘Verder stimuleren we dat er meer water wordt gedronken en dat teams gezonde snacks uitdelen in de pauze en na de wedstrijd. Daarnaast zorgen we voor bruine bolletjes, zodat er nu een keuze is tussen bruin en wit.’

Wilfred Genee was afgelopen zaterdag in ieder geval zichtbaar onder de indruk van de wijze waarop Vullen of Voeden door Oliveo wordt opgepakt.

Voor meer informatie: bezoek www.oliveo.nl, of de Facebookpagina van Oliveo Voetbal.