Een beer met een vacht van plantjes voor het Reinier de Graaf ziekenhuis

Adriënne Rombout heeft een missie. Ze wil een beer van 4,5 bij 3,5 meter bouwen voor de ingang van het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft.

Een flinke opgave
Zo’n beer staat er natuurlijk niet zomaar. Daar komt een heleboel bij kijken. Pijnacker-Nootdorp.tv sprak met Adriënne: “De beer bestaat uit twee geraamtes. Eén voor de stabiliteit en één voor het geraamte in de vorm van een beer. Om de beer zitten bakjes die gevuld worden met plantjes en aan de binnenkant van de beer zitten vaatjes die je kan zien als een soort bloedsomloop. Deze zorgen er voor dat alle plantjes genoeg water krijgen. Daardoor wordt het een duurzaam object.”

Dank uitspreken naar de zorg
Adriënne is op het idee van de compassiebeer gekomen toen ze de noodzaak in de zorg zag. Daarnaast konden de kwekers hun plantjes niet kwijt. “Om te voorkomen dat de plantjes vernietigd zouden worden wilde ik wat doen en zag een mooie combinatie ontstaan. Om de verspilling tegen te gaan wil ik de beer bouwen. “Ik vind het belangrijk dat de waardering die er de afgelopen tijd voor de zorg is ontstaan wordt bestendigd. Veel mensen in de omgeving maken gebruik van dit ziekenhuis. In deze omgeving is tuinbouw stevig aanwezig en daarom wil ik ook hen een warm hart toedragen. We kunnen de beer zien als ons eigen mini Floriade.”

Crowdfunding ‘Het is onze beer’
Planten moeten voor de winter kunnen wortelen, dus voor september moet alles in de grond staan. Daarom is nu een crowdfundingsactie gestart zodat er voldoende geld beschikbaar is om het volledige plan uit te voeren. “Ik wil 29 juli de opdracht geven voor de start van het project. Als veel mensen een donatie doen dan wordt het echt ‘onze beer’ en iedere donatie is welkom. Van 2 euro tot het bedrag dat particulieren of bedrijven kunnen missen”, aldus Adriënne.

Burgeriniatitief
“De compassiebeer is een burgerinitiatief en ik verdien er zelf niets aan. Ik vind het mooi om te doen. Ik heb er al 1500 uur ingestoken maar nog steeds vol energie en ik hou het vol dankzij alle positieve energie die ik er van terug krijg. Ik ben wel beren op de weg tegen gekomen, maar dat lossen we op met het doel voor ogen.”

Doneer vandaag
Als je wil doneren dan kan dat via de website artworkswell.nl/compassiebeer. De stichting heeft een ANBI status. Voor bedrijven is het hierdoor aantrekkelijk om belastingvrij te doneren.