Bewoners ’t Hofland willen van alles doen voor statushouders

De belangstelling voor de een- en tweekamerappartementen in het voormalige zorgcentrum ’t Hofland in Pijnacker is groot. Al zestig jongeren die nu vaak nog bij hun ouders wonen, hebben zich ingeschreven bij verhuurder Rondom Wonen. Opvallend is dat al die belangstellenden plannen hebben om dingen samen te gaan ondernemen met de statushouders die ook in het gebouw komen.

Via het inschrijfformulier kunnen geïnteresseerden aangeven welke bijdrage ze zouden willen leven aan de sociale cohesie in het gebouw, als ze een appartement toegewezen zouden krijgen. “Iedereen wil wel een bijdrage leveren, zo blijkt uit de inschrijvingen”, zegt burgemeester Francisca Ravestein. “Dat gaat van samen koken tot helpen bij taallessen, de administratie voor een statushouder doen, samen sporten enzovoort. Het is geweldig om te zien dat zoveel mensen willen bijdragen.”

De inschrijving voor de appartementen voor starters is nog geopend. Op de website van Rondom Wonen is het formulier te vinden. Maar gezien het aantal aanmeldingen dat er nu al is, is duidelijk dat niet alle geïnteresseerden een van de appartementen zullen krijgen.