Bezoekvrijwilligers geven mantelzorger even vrijaf

De SWOP is voor de Bezoekdienst op zoek naar vrijwilligers die mantelzorgers in Pijnacker-Nootdorp af en toe even vrijaf willen geven. De Bezoekdienst koppelt een vrijwilliger aan één persoon of echtpaar die wat extra ondersteuning, gezelschap of afleiding in de vorm van een bezoekvrijwilliger kan gebruiken wanneer hun eigen netwerk niet zo groot is.

Echtgenotes ontlasten
Voor een drietal echtparen in Pijnacker zoekt de SWOP momenteel bezoekvrijwilligers. Bij alle drie de echtparen is de man dementerend en zij gaan één of meerdere dagen per week naar de zorgboerderij. Om de echtgenotes te ontlasten zou het fijn zijn als bezoekvrijwilligers af en toe wat voor deze echtparen kunnen betekenen. Bijvoorbeeld door meneer aan het eind van de dag op te halen bij de zorgboerderij. Of door op een dagdeel dat meneer thuis is op bezoek te komen zodat mevrouw tijd voor haarzelf heeft of naar een afspraak bij een arts kan gaan. Op die manier kunnen de echtgenotes de zorg voor hun man vol blijven houden.

Iets betekenen voor deze echtparen?
Vind je het fijn om iets te kunnen betekenen voor één van deze echtparen en de mantelzorger op een laagdrempelige manier te kunnen ontlasten? Neem contact op Josita Woesthuis (coördinator Bezoekdienst) van de SWOP via josita@swop.nl of 015-369 2812.